WOMEN vs men = 1 - 0




   H αιώνια μάχη των δύο φύλων, αυτός ο πόλεμος καλά κρατεί χιλιάδες χρόνια τώρα όπως και τα στερεότυπα που τον ακολουθούν! Οι γυναίκες ήτανε ανέκαθεν το «αδύναμο φύλο», σε σημείο που στην αρχαία Αθήνα ήτανε στο χέρι του πατέρα αν θα επιτραπεί σε ένα νεογέννητο κοριτσάκι να ζήσει ή όχι, αφού η γέννηση ενός θηλυκού μέλους ήτανε απλά extra έξοδα σ' ένα κατεξοχήν πατριαρχικό σύστημα .

   Ακούσατε ακούσατε, όλες οι γυναίκες θα έπρεπε να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη που ζούμε στη σημερινή εποχή και που το δικαίωμα στη ζωή μας εξασφαλίζεται χωρίς να περνάμε από την έγκριση κάποιου αρσενικού! Εμείς οι γυναίκες είμαστε καταδικασμένες προ γεννησιμιού μας. Το προπατορικό αμάρτημα βλέπετε μας στοιχειώνει και μας στιγματίζει.. Καταραμένη Εύα, κοιμισμένος Αδάμ που είχε το νου του αλλού , πονηρό δεισλειτουργικό φίδι που την μπρίζωσες και την παρέσυρες κι εσύ μήλο αιτία όλων των κακών που πρωταγωνιστείς σ’ όλες τις ιστορίες από τον Αδάμ και την Εύα ως την Έριδα!

   Και να πεις πως πρόκειται για κανένα φρούτο υπερπαραγωγή; Με το ζόρι το κατεβάζω όταν μου το προσφέρει η μαμά μου! Αν ήξερε η κυρία Εύα πως με αυτήν της την πράξη έθετε όλες τις κοπέλες σε βαριά μηνιαία βασανιστήρια ίσως να αρκούνταν σ' ένα δροσιστικό καρπουζάκι! Αλλά όσο και να κλαίγομαι εγώ τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, «ο Θεός» έχει βγάλει την ετυμηγορία: Η γυναίκα να φέρνει τα παιδιά της στον κόσμο με πόνο! Κι άντε να το καταπιούμε κι αυτό, εξάλλου κάθε πότε μένει έγκυος μια γυναίκα; Δεν είμαστε δα και κουνέλες αλλά το άλλο που έχουμε περίοδο κάθε τρεις και λίγο; Δεν κατάλαβα γιατί όλα τα κακά σε μας τα κοριτσάκια; Όμως ας τα απαριθμήσω καλύτερα!

   Ζούμε σε μία ανδροκρατούμενη κοινωνία όπου οι γυναίκες πρέπει να επιβεβαιώνουμε διπλά την αξία μας. Είσαι όμορφη; Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως είσαι και χαζή, ποιος θα σε πάρει στα σοβαρά; Δεν είσαι και τόσο προικισμένη; Λυπούμαστε η θέση καλύφτηκε από κάποια κουκλάρα! Ντύνεσαι σέξι; Μα εξυπακούεται πως είσαι και ελευθέρων ηθών! Φαύλος κύκλος λοιπόν! Από την άλλη είσαι άντρας που δε βλέπεται; Ποιος νοιάζεται μας αρκεί που κατουράς όρθιος, όλα τ’ άλλα θα τα βρούμε! Οι γυναίκες οφείλουμε να περνάμε από πολλαπλά tests και να προσπαθούμε πολύ περισσότερο για να αποδείξουμε ότι μετράμε.

   Όχι ότι η ζωή μας δεν είναι ήδη δύσκολη σε αντίθεση με αυτή ενός άντρα! Έχεις ιδέα φίλε άντρα τι δεξιοτεχνία θέλει να στηρίζεσαι και να περπατάς στο δεκάποντο όλη μέρα κι όλη νύχτα; Και να σου οι κάλοι μετά! Ή να πρέπει να βάφεσαι και να ‘σαι στην τρίχα συνέχεια; Aμ πού να ξέρεις! H μόνη μέρα του χρόνου που οι άντρες τολμάνε να μπούνε στη θέση μας είναι στις απόκριες και μετά βέβαια ακούμε το σχεδόν εξιλεωτικό : «Α τελικά είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα»!
   Εσύ ξυπνάς και δεν κάνεις τίποτα , θαύμα θα ‘ναι αν κάνεις ένα μπάνιο πριν αφήσεις το σπίτι κι αν ρίξεις ένα βλέφαρο στο μαλλί. Δεν είσαι και τόσο όμορφος; Mην αγχώνεσαι! Άσε απλά γένια! Πολλές θα σε βρουν αρκετά γοητευτικό! Το πρόβλημά σου λύθηκε! Κάτι ήξερε η Αlesha Dixon που ερμηνεύει το “Bοy does nothing”! Does he wash up? Nο never wash up, does he clean up? Νο he never cleans up! Does he brush up? He never brushed up. He does nothing. The boy does nothing! Παρ'όλα αυτά με ξαφνιάζει ακόμα το γεγονός ότι πανέμορφες γυναίκες κυκλοφορούν με άντρες πολύ μεγαλύτερους τους και καθόλου ελκυστικούς. Δύο τα ενδεχόμενα: ή έχουνε τυφλωθεί όλες τους(ίσως τις τυφλώνει το χρήμα που τους συνοδεύει) ή το «Η πεντάμορφη και το τέρας» έχει γίνει το νέο in παραμύθι. Και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα μ’ αυτήν την κατάσταση άμα συνέβαινε και αντιστρόφως.

   Δηλαδή άμα βλέπαμε και αποδεχόμασταν με την ίδια ευκολία γυναίκες μεγαλύτερες να βγαίνουν με πολύ μικρότερους άντρες ή άντρες όμορφους και πετυχημένους να συνοδεύονται από λιγότερο ευπαρουσίαστες δεσποσύνες! Αλλά όχι ακόμα και σήμερα κάτι τέτοιο είναι κατακριτέο! Α κοίτα την 50άρα που τα έχει με τον 20άρη! Go Madonna! Και όποια άλλη το κάνει. Αφού μπορούνε γιατί όχι;

   Οι άντρες είναι από τη φύση τους πιο δυνατοί από τις γυναίκες αυτό δεν θα πει όμως ότι μπορούν και να επιβάλλονται διά της βίας πάνω τους. Συνέχεια βλέπω στην tv τα πιο ειδεχθή εγκλήματα τα οποία έχουνε κάνει άντρες σε γυναίκες . Βιασμοί, σκοτωμοί με κάνουν να αναρωτιέμαι τι τους κάνει να ξεχωρίζουν από τα ζώα και γιατί οι περισσότερες αποτρόπαιες πράξεις γίνονται από άντρες. Λέγεται ότι μία στις τέσσερις γυναίκες έχει πέσει θύμα σωματικής βίας το λιγότερο μια φορά κατά την ενηλικίωσή της κι ότι μία στις δέκα γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού.

   Ένα μεγάλο χειροκρότημα σ’ αυτούς τους υποτιθέμενους «άντρες» που εδραιώνουν την εξουσία τους κατά αυτόν τον τρόπο και να πω πως είμαστε τόσο πίσω που ακόμα δεν έχει εκλεγεί καν γυναίκα Πρόεδρος και μια και ζούμε στην Ελλάδα ούτε καν πρωθυπουργός. Γι’ αυτό κορίτσια αυτού του τόπου ενωθείτε πάρτε το πάνω χέρι και ανεξαρτητοποιηθείτε, μην επιτρέπετε τόσο τη λεκτική όσο και τη σωματική βία, ούτε την παρενόχληση για να σας πάρουν σε κάποια δουλειά. Μπορεί αυτοί να έχουνε μπράτσα άλλα πίστεψε με εσύ έχεις κράμπες κι ένας άντρας δεν θα άντεχε ούτε μια μέρα τον πόνο της περιόδου!

   Και μην ξεχνάμε και την ψυχική δύναμη μιας γυναίκας! Για την ωραία Ελένη άλλωστε ξεκίνησε ο πιο φημισμένος πόλεμος όλων των εποχών! Οπότε μην κολλάς, τυράννησε τους και λίγο δεν παθαίνουν τίποτα. Αν πάλι ακόμα περιμένεις τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο, καλύτερα πάρε ταξί γιατί σε βλέπω να πουντιάζεις μες στο κρύο! Strength and courage in a Wonderbra and girlpower, που λένε κι οι φίλες μου οι Spice Girls!

Take care

Maro Wilde!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις