Απτα βέλη του έρωτα δεν ξεφεύγεις, Ολους τους βρίσκουν, μην ταποφεύγεις!!!

  Έρως ανίκατε μάχαν διατυμπάνιζε ο Σοφοκλής αιώνες πριν μέσα από το έργο του Αντιγόνη. Από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα θαύματα έχουν επιτευχθεί σόλους τους τομείς, εκείνο όμως που παραμένει άλυτο μυστήριο είναι η μαγεία του έρωτα και της αγάπης! Δε διαλέγουμε ποιον θα ερωτευτούμε, πόσο θα κρατήσει, αν θα έχουμε ανταπόκριση,αν πληγωθούμε ή αν θα βγούμε αλώβητοι από τα βέλη του φτερωτού θεού.
  Πόσες φορές δεν έχεις δει μια αισθηματική ταινία στην οποία ο πρωταγωνιστής δίνει ακόμα και τη ζωή του προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του, ταινίες στις οποίες θυσιάζονται όλα στο βωμό της αγάπης και δεν έχεις αναρωτηθεί ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ ; Πρόκειται ποτέ να συμβεί σε μένα ; Σίγουρα δεν έχεις ζήσει παράφορο έρωτα τόσο δυνατό όσο αυτός του Jack και της Rose από τον Τιτανικό, ή τόσο διαχρονικό και υπομονετικό όσο εκείνος του Νoah και της Allie από την ταινία το Ημερολόγιο, όμως και σένα κάποτε χτύπησε η καρδούλα σου πιο γρήγορα για κάποιον!
  Ερωτευόμαστε, χωρίζουμε και ξανά μανά τα ίδια . Λένε όμως πως μόνο μια φορά αγαπάμε αληθινά, ίσως εκείνη τη φορά που παντρευόμαστε, τι είναι όμως όλες εκείνες οι προηγούμενες φορές που πεταρίζουμε από ευτυχία και αγαπάμε όλο τον κόσμο γιατί ζει και εκείνος μέσα σαυτόν; Ή σε περίπτωση πολλαπλών γάμων ποιον αγαπάμε πραγματικά ; Μόνο τον τελευταίο μας σύζυγο ; Και αν δηλαδή είμαστε κατά του γάμου θα πει πως είμαστε αναίσθητοι και δεν αγαπήσαμε ποτέ ; Ε πώς να το κάνουμε, κάποιοι από μας έχουμε καρδιά αγκινάρα, χωράει πολλά άτομα μέσα , εξάλλου η ζωή χωρίς να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη μοιάζει ανούσια!
  Το αξιοπερίεργο στις σχέσεις και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα συναισθήματα μας για τους άλλους. Σκέψου κάποιον για τον οποίο έκοβες φλέβα, είτε ήσασταν μαζί είτε επειδή απλά ήσουν ερωτευμένη μαζί του δίχως ανταπόκριση. Εκείνη την περίοδο δεν μπορούσες να φανταστείς τη ζωή σου μακριά του. Σκέψου τώρα τα συναισθήματα που έχεις όταν τον ανταμώνεις τυχαία. Όχι απλά δεν χοροπηδά η καρδιά σου αλλά αναρωτιέσαι τι ακριβώς του έβρισκες τόσο καιρό και έλιωνες για πάρτι του. Νιώθεις μέχρι και αηδία ενώ αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν όντως ο έρωτας είναι τυφλός, κουφός αλλά και να αμφισβητείς το ίδιο σου το γούστο. Πλέον ούτε με σφαίρες δεν θα τον ξανακοίταζες αλλά είναι αργά καθότι για κακή σου τύχη και οι 2 θυμάστε το πώς έπεφτες στα πατώματα και εκλιπαρούσες να μην χωρίσετε! Πόσο χαζή/στραβή ήσουνα που έμπλεξες μαυτόν; Αρκεί που το κατάλαβες! Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ελπίζεις πως στο μέλλον θα 'σαι πιο προσεχτική όμως το παρελθόν σου δείχνει πως από τη στιγμή που κάποιος περνά στη λίστα των πρώην σου τίποτα θετικό δε μένει πάνω του,είναι ένα κινούμενο λάθος, μία αρνητική μάζα επιλεγμένη από σένα!!
  Και φυσικά μεγαλώνουμε σε οικογένειες που από μικρά ακόμα παιδιά μας τριβελίζουν το μυαλό με την ιδέα του γάμου! Από το γυμνάσιο ακόμα θυμάμαι τη μαμά μου να μου λέει να βρω ένα καλό παιδί όταν μεγαλώσω, να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια! Μεγάλωσα λοιπόν και η μαμά, μαζί με τον μπαμπά φυσικά συνεχίζουνε το ίδιο τροπάριο! Για μένα όμως ο γάμος φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτος. Πάνω από τους μισούς καταλήγουν σε διαζύγιο. Οι περισσότεροι παντρεύονται είτε από ενθουσιασμό, είτε για να κάνουν παιδιά, είτε επειδή τους πιέζει ο περίγυρος τους. Πώς όμως μία σχέση ενός ή 2 ετών η οποία προχωρά σε γάμο να αντέξει για τα υπόλοιπα 60 ή 70 χρόνια συμβίωσης και πώς ξέρω ότι όντας παντρεμένη δε θα γνωρίσω κάποιον που ίσως πραγματικά να 'ναι το άλλο μου μισό και το πεπρωμένο μου ; Αν πάλι έχεις σχέση 6-7 χρόνια με τι ενθουσιασμό να πας στην εκκλησία ; Οι πεταλούδες στο στομάχι έχουνε αποδράσει προ πολλού και δε τις φέρνεις πίσω με καμία απόχη!
  Γιατί όμως παντρεύεσαι αν είναι να είσαι δυστυχισμένος ή αν είναι να απατάς τον άλλον; Ακούω συνέχεια άτομα να καυχιούνται πως έχουνε χρόνια σχέση ενώ παράλληλα να παινεύονται με πόσες την έχουν κάνει τάρανδο! Αξιολάτρευτο το τετράποδο δεν λέω, αλλά καλύτερα να περιορίζεται στη χρήση του από τον Santa Claus. Ακόμα, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως δεν παντρεύεσαι ως επί το πλείστον τον έρωτα της ζωής σου αλλά εκείνον που γνωρίζεις και συνάπτεις σχέση την περίοδο που ‘σαι σε ηλικία γάμου.
  Βλέπω επίσης ζευγάρια που δεν παίρνουν διαζύγιο και μένουν μαζί λόγω συνήθειας και ρουτίνας ενώ στην πραγματικότητα είναι τόσο δυστυχισμένοι και δεν αντέχουν λεπτό ο ένας τον άλλον. Ζούνε μέσα στη μιζέρια και στη δειλία αλλά δε τολμούν να χωρίσουν. Με θλίβει όμως και όταν κάποιοι αγαπιούνται πραγματικά και χωρίζουν από εγωισμό και μόνο. Είναι τόσο κρίμα αλλά οι άνθρωποι είμαστε περήφανα όντα και πολλές φορές δεν υπολογίζουμε τίποτα προκειμένου να γίνει το δικό μας . Ο γάμος πρέπει να κρύβει χαρές και όχι τόση καταπίεση και στενοχώρια, αλλά έχουμε καταλήξει στο σημείο να μετράμε τα ευτυχισμένα παντρεμένα για χρόνια ζευγάρια με το σταγονόμετρο!
  Κάποτε πίστευα στο ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και στη δύναμη του ΠΟΤΕ. Θα ‘μαστε κολλητές για πάντα, θα σ'αγαπάω για πάντα, δεν θα σε αφήσω ΠΟΤΕ. ΠΟΤΕ μην πιστέψεις κάποιον που θα σου ορκιστεί στην αιωνιότητα, σίγουρα θα σε πληγώσει ή ίσως να μην υπολόγισε πόσα χρόνια εμπεριέχονται σαυτό το ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Φιλίες χάνονται στο πέρασμα του χρόνου, σχέσεις διαλύονται, άνθρωποι βασανίζονται όμως ακόμα και έχοντας τη γνώση πως θα πληγωθούμε αλλά και θα πληγώσουμε, λαχταρούμε και πάλι να υποβληθούμε στην όλη διαδικασία, να εμπιστευτούμε και να δοθούμε ολοκληρωτικά. Οι στίχοι ενός τραγουδιού λένε: You dont even know the meaning of the word im sorry…You said you would love me until you die and as far as I know you are still alive babe… Τι να γίνει όμως που τις περισσότερες φορές αυτοί που θέλουμε μας κάνουνε κακό αγνοώντας μας και εμείς με τη σειρά μας κάνουμε το ίδιο έστω και άθελα μας σε όσους έχουν αισθήματα για εμάς ;
  Η μοίρα μας παίζει περίεργα παιχνίδια οπότε την επόμενη φορά που θα κλαίγεσαι για κάποιον και θα νομίζεις πως θα πάθεις καρδιά από αγάπη υπερβολική απλά θυμήσου πως όλα ξεπερνιούνται με το πέρασμα του χρόνου και πως στο μέλλον αυτό που τώρα σου φαντάζει ειδυλλιακό θα απαξιείς μέχρι και να το φτύσεις… When you find something good hold on to it….
Take care
Maro Wilde!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις