Όχι δεν είναι ok να στην πέφτει το αφεντικό σου. ΜΙΛΑ πριν να είναι αργά!


  Αυτό δεν είναι ένα ποστ γενικό και αόριστο, όλα τα παρακάτω δυστυχώς μου έχουν συμβεί ουκ ολίγες φορές και είμαι σίγουρη πως θα συνεχίσουν να μου συμβαίνουν. Ο Θεός για κάποιο λόγο έδωσε στους ανθρώπους την ικανότητα της ομιλίας μαζί με πολλά άλλα προτερήματα και δυνατότητες που τους ξεχωρίζουν από τα ζώα, γι’ αυτό και εγώ θα αξιοποιήσω αυτό το θείο δώρο που μας προσφέρεται απλόχερα και θα μιλήσω για όσα αντιμετωπίζω τα τελευταία χρόνια, έτσι για να δω πόσες κοπέλες εκεί έξω ταυτίζονται και τους έχει συμβεί κάτι παρόμοιο το οποίο ντρέπονται να βγάλουν προς τα έξω.
  Θα περίμενε κανείς πως όσο περνάν τα χρόνια οι δεκαετίες και οι χιλιετίες ο άνθρωπος θα καλυτέρευε, θα τιθάσευε τα πάθη του και δεν θα τα θυσίαζε όλα στον βωμό της απόλαυσης, του εύκολου χρήματος και της ηδονής. Θα τα πω όπως έχω μάθει να μιλάω εκ γενετής, δίχως φόβο αλλά με πάθος. Από τον ψιλικατζή της γειτονιάς μου που μου όρμησε ξεδιάντροπα χρόνια όταν ακόμα πήγαινα στο λύκειο μέχρι σήμερα, η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται. Αλλά ας μπω λοιπόν στο ψητό. Τι 30, τι 40 τι 50, τι 60, Φαίνεται πως οι κατά τ’ άλλα αξιότιμοι κύριοι ηλικίας 40 κι άνω έχουν χάσει τη μπάλα κι ασχολούνται μόνο με τα μπαλάκια τους.
  Παντρεμένοι με παιδιά μεγαλύτερα από εσένα. Σωστοί οικογενειάρχες που σου γνωρίζουν και τη γυναίκα τους η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει καταλάβει μετά από 40 χρόνια γάμου πως ο άντρας της δεν έχει αφήσει θηλυκή γάτα ανέγγιχτη, 60αρηδες που 8α μπορούσες να είσαι εγγονή τους, γέροι στον δρόμο που σε κοιτάνε με ένα νοσταλγικό βλέμμα και χαμόγελο και σε κάνουν να σκέφτεσαι αχ παππούκο μου γλυκέ πώς πέρασαν τα χρόνια και τι δεν 8α έδινες να ξαναγίνεις νέος ε; Για να στα χαλάσουν όλα μέσα σε λίγα δεύτερα οι επερχόμενες φράσεις τους : πω ρε μανάρι μου τι έβγαλε η μάνα σου;
  Tο άλλο πού το πας? Πηγαίνεις ωραία και καλά να βρεις δουλειά στην αρχή όλοι ευγενέστατοι : εδώ κορίτσι μου δεν θα σε πειράξει κανείς, το χέρι να σου ακουμπήσει κάποιος θα φύγει με τη μία από το παράθυρο! Λίγες μέρες μετά το αφεντικό θα είναι το πρώτο που θα σου την πέσει! Έχω αλλάξει πόσες δουλειές, παντού η ίδια κατάσταση. Άκρως αναμενόμενη σε δουλειές στον χώρο της tv, τραγουδιού και ραδιοφώνου. Πλέον δεν περιορίζονται στην καθιερωμένη ατάκα: έλα στο hotel μου και θα σε κάνω πρώτο όνομα, βουρ στον πατσά και όποιον πάρει ο χάρος.
 Μέχρι και για το πιο παρακμιακό κανάλι που το βλέπει μόνο ο ίδιος ο καναλάρχης οι όροι είναι ίδιοι. Ή θα αφήσεις να σου πιάσει μπούτι, στήθος λες και είσαι κοτόπουλο σε ταβέρνα η αλλιώς ούτε τρέιλερ της εκπομπής σου δεν θα δεις.  Προηγούνται πλέον οι τετριμμένες εκφράσεις: « έχεις ταλέντο, είσαι πανέμορφη, θα σε βοηθήσω γιατί είσαι πολύ έξυπνη και το αξίζεις, θα πας μπροστά το βλέπω» , ακολουθούμενες από απρεπείς κινήσεις.
   Δεν είπες το ναι και τον έβρισες; Έκλεισες μια πόρτα, θα έρθει κάτι καλύτερο, πιο αξιοπρεπές και αξιόλογο θα σκεφτείς. Του έκατσες; Θα σε καμαρώσουμε σε κάποιο τοπικό κανάλι με ανύπαρκτη τηλεθέαση για αρχή. Τι περίμενες, ένα κρεβάτι και θα γίνεις πρώτη φίρμα αμέσως; Υπάρχουν άλλες πιο πεπειραμένες που πολλά χρόνια πριν από σένα εξασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα! Μπες στην ουρά! Είναι κάτι σαν το Counter Strike όπου όσους πιο πολλούς εξολοθρεύεις, τόσο προχωράς. Έτσι κι εδώ, με όσους πιο πολλούς υφισταμένους πας. τόσο πιο ψηλά θα φτάσεις.
  Φτάσαμε στο σημείο να έχω ραντεβού για δουλειά, να γυρνάω σπίτι και να μου λέει η μαμά μου : «σ’ είπε κι αυτός να κοιμηθείς μαζί του έτσι; Tι πας άδικα κορίτσι μου και χάνεις τον χρόνο σου; Αφού όλοι αυτοί τέτοιοι είναι» . Πού καταντήσαμε, να γελάμε με τα αδικαιολόγητα. Και μην μου πεις πως όλα αυτά είναι πολλές ατυχείς μαζεμένες συγκυρίες που συμβαίνουν μόνο σε μένα γιατί τότε ή αδαής είσαι ή αφελής ή κρυψίνους.
  Ακόμα και σε δουλειές που δεν απαιτούν ιδιαίτερα προσόντα όπως barwoman/σερβιτόρα/ υποδοχή, έχουμε τα ίδια ξανά μανά. Παντρεμένοι πελάτες προσπαθούν να σε ρίξουν, κερνάνε ποτά, αφήνουν μεγάλα πουρμπουάρ και φυσικά όλα αυτά δεν τα κάνουν από την καλή τους καρδιά και επειδή σκέφτονται πως εσύ καημένο κορίτσι τα έχεις ανάγκη επειδή σπουδάζεις και θέλουν να σε βοηθήσουν να μορφωθείς αλλά σκέφτονται πως αντί να πάνε στον Βαρδάρη και να τα δώσουν εκεί ας τα αφήσουν σε εσένα καλύτερα που όσο να πεις είσαι και πολύ καλύτερη και από σπίτι. Ε τους καραγκιόζηδες θα σκεφτείς! Λάθος σκέψη, ξέρουν τι κάνουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που η εκάστοτε εργαζόμενη θα φύγει μαζί τους.
  Αυτές που λυπάμαι πραγματικά είναι οι γυναίκες τους. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται να τους λατρεύουν, να έχουν παιδιά μαζί τους να τους ξέρουν από την καλή κι από την ανάποδη και να μην ανοίγουν τα μάτια τους να δουν τον αχαλίνωτο άντρα τους  που ακόμα και με λουρί να τον δέσουν, αυτός θα βρει τρόπο να ξεστρατίσει. Εθελοτυφλούν ή πράγματι δεν βλέπουν πως έχουν γίνει τάρανδοι; Κάποιες από αυτές σου φέρονται τόσο ευγενικά που θέλεις να τσιρίξεις και να τις πεις : « ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ» !  Άλλες πάλι σε βάζουν στο μάτι γιατί νομίζουν θα προσπαθήσεις να αποπλανήσεις τον πιστό και τίμιο σύζυγό  τους. Τα αποτελέσματα πάντα ίδια. Δεν παίρνεις τη δουλειά γιατί δεν του έκατσες, χάνεις τη δουλεία γιατί δεν τον άφησες να σε πασπατέψει ή γιατί η γυναίκα του νομίζει πως έχεις βάλει σκοπό ζωής να της τον κλέψεις. Φυσικά μου έχουν συμβεί και τα 3 πολλάκις.
  Αλλά ας αναφερθώ σε ένα πιο light περιστατικό. Δούλευα σε ένα καφέ-bar και ήταν 3 60άρηδες και οι 3 παντρεμένοι. Μιλούσαν για τα εμφράγματα που έχουν πάθει όλοι και για τα χάπια που παίρνουν για την καρδιά. Το να χάπι έφερε το άλλο και κατέληξαν να μιλάνε για τα Viagra που παίρνουν και μετά φυσικά για γυναίκες. -60αρης ένα: « πάνω από 25 ούτε να τη φτύσω, να με παρακαλάει δεν πάω μαζί της,  18άρες κυκλοφορώ να ρώτα εδώ να σου πούνε ». -60 αρης 2 : « 25 είναι γριά, μπαγιατεύει η γυναίκα ».-  60αρης 3 : « τι να μου δώσει  μια 30αρα, σταφιδιασμένη »; Πετάγομαι κι εγώ και λέω : « η γυναίκα σας πάντως μικροδείχνει, πολύ ούτε για 35 δεν την έκανα. Τυχερός είστε »!  Και μου απαντάει : « ποια η γριέντζω; Εδώ οι 25άρες μας φαίνονται μεγάλες αυτήν θα κοιτάξω » ; Πάλι καλά σε ένα χρόνο θα έχω βγει από το target group τους!
 Emm seriously? Kαποιος να φέρει έναν καθρέφτη παρακαλώ, ένα τζίνι που να χαρίζει αυτογνωσία. Ρε παλιόγεροι έχετε μεγάλο θράσος! Είστε με τις κοιλάρες μέχρι απέναντι και έχετε τις γυναίκες σας που προσέχουν τη σιλουέτα τους για να σας αρέσουν ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Για συμμαζευτείτε μην σας αφήσουν οι σύζυγοί σας και μετά να δω αν τις εκτιμήσετε.
  Συνοψίζοντας τις περιπτώσεις έχουμε 1) τον λυσσαλέο πελάτη, 2) το πεινασμένο αφεντικό, 3) τον εκμεταλλευτή καναλάρχη/μάνατζερ και 4) τους περιστασιακούς ανώμαλους του δρόμου και φυσικά 5) τους καθημερινούς καυχησιάρηδες ζαχαρομπαμπάδες !
  Τους τελευταίους έχω βαρεθεί να τους ακούω να μου διηγούνται ατελείωτες ιστορίες για τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις με μικρούλες. « Τα χα με μία 17αρα άλλο πράγμα  ». « Κι η γυναίκα σου » ; « Xαμπάρι δεν πήρε, γέρασε τώρα αυτή. Της έπαιρνα δώρα, πηγαίναμε ταξίδια περνούσαμε μούρλια, της έδινα και λεφτά να ζει ζωή χαρισάμενη ». Άντεεε μην μου πεις; Tης έπαιρνες δώρα; Δεν χρειαζόταν, είμαι σίγουρη πως εκείνη σε αγαπούσε για αυτό που είσαι, για την κορμοστασιά σου, το σφριγηλό σου κορμί , τις αρρενωπές σου ρυτίδες, τα λευκά σου μαλλιά που δίνουν γοητεία,(βλέπε George Clooney)  και το αστραφτερό χαμόγελο-μασέλα. Τα δώρα και τα χρήματα ήταν περιττά. Έπονται άλλες δέκα τουλάχιστον ιστορίες που περιέχουν εκείνους και τις νεαρές τους κατακτήσεις.
  Οι περισσότεροι αστειεύονται λέγοντας : « ε εγώ γέρος είμαι τι να με κάνεις εσύ, εσύ θέλεις μικρούς ». Η απάντηση μου πάντα η ίδια : « ακριβώς, έχεις την ηλικία του μπαμπά μου και ναι μου αρέσουν οι μικροί ». Ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα κάτι που δεν τους κάνει περισσότερο συμπαθητικούς. Οι προσφορές : μια θα σε δελεάσουν με το να σε προσκαλέσουν για φαγητό στο πιο ακριβό ρεστοράν κι ακόμα κι αν δεν είναι πλούσιοι θα στο παίξουν πως είναι. Μην ξεχνάς ότι πάτησαν τα 50 ή τα 60 οπότε αν είναι να πας μην νιώσεις τύψεις. Το πιο πιθανόν δεν δουλεύουν πια, τα λεφτά από τη σύνταξη θα τους φας, καλύτερα εσύ παρά οι πολιτικοί ή ακόμα και αν δουλεύουν σκέψου πόσο κομπόδεμα θα έχουν μαζεμένο, τόσα χρόνια δουλεύουν.
   Θα θα θα : κοιμήσου μαζί μου και θα σε κάνω βασίλισσα, ρούχα; Δεν θα έχεις που να τα βάλεις, θα αναγκαστεί να σου αγοράσει καινούριες ντουλάπες στο τέλος, κοσμήματα, αμάξια, λεφτά;  Ότι  επιθυμεί η ψυχούλα σου, εσύ απλά θα δανείζεις το σώμα σου. Το πνεύμα σου μπορεί φυσικά να ανήκει αλλού, δεν τους ενδιαφέρει αυτό, τους αρκεί που κυκλοφορούν ένα πιπίνι. Το πιο παράδοξο είναι πως πολλές μα πολλές κοπέλες ενδίδουν και το κάνουν. Δεν νιώθω κάτι λένε κατά τη διάρκεια της πράξης, απλά τους εκμεταλλεύομαι. Έλα όμως που εκείνοι σε εκμεταλλεύονται. Τη νιότη, την ομορφιά σου. Πουλάς την ψυχή του στον διάολο, σαν άλλος Dorian Gray και όλοι ξέρουμε τι απέγινε κι αυτός στο τέλος.
  Πόσες πια θυσιάζονται για να γίνουν διάσημες; Aξίζει ; Γι’ αυτό με μορφώνουν οι γονείς μου από μικρό παιδί ως σήμερα; Για να μην σημαίνουν τίποτα τα πτυχία μου; Πολλοί λένε μα και εσείς οι γυναίκες προκαλείτε, φοράτε μίνι. Δεν κατάλαβα, τι θα έπρεπε δηλαδή να φοράω στην ηλικία μου; Μπούργκα; Λυπάμαι αλλά δεν είμαι μουσουλμάνα και το σώμα μου είναι δικό μου και το ντύνω όπως θέλω. Κι όταν ακούω ιστορίες για βιασμούς ακολουθούμενες από σχόλια του τύπου : τι να κάνει και ο βιαστής, έτσι πως ντύνονται προκαλούνε.  Τι είναι ρε οι άντρες ζώα;; Χειρότεροι από ζώα είναι και τι είναι οι γυναίκες; Kρέατα ;  Ένα θα σου πω και γυμνή να βγεις στον δρόμο κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε ακουμπήσει . Έχω αγανακτήσει μέχρι εκεί που δεν πάει. Last time i checked όλα τα παραπάνω λέγονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις.
  Κι αν έκανα μηνύσεις σε όσους έχουν πάει να με φιλήσουν, χουφτώσουν, ορμήσουν παρά τη θέληση μου ή σε όσους ανώμαλους την έχουν πετάξει έξω στα καλά καθούμενα σε ένα από τα κατά τ’ άλλα επαγγελματικά ραντεβού μας, τώρα δεν θα υπήρχε δικαστήριο που δεν θα με ήξερε. Κι υπόσχομαι στον εαυτό μου πως την επόμενη φορά που θα συμβεί δεν θα αρκεστώ στο να βρίσω ή να αποφύγω ευγενικά αλλά θα απλώσω κι εγώ, όχι χέρι αλλά πόδι , γιατί μπορεί να μην έχω δύναμη ιδιαίτερη αλλά μια κλωτσιά στα απ΄ αυτά τους να δούμε πόσο ωραία θα τους φανεί.
  Και καθώς αποτυπώνω τις σκέψεις μου στην οθόνη του  laptop μου ακούω φευγαλέα στις ειδήσεις πως κοπέλες βάζουν αγγελίες προς αναζήτηση ζαχαρομπαμπάδων για να τους πληρώνουν το ενοίκιο και το κολλέγιο όσο αυτές τους καλύπτουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες. Κι άντε αυτές το κάνουν από επιλογή, εγώ τι φταίω να μην μπορώ να σταυρώσω δουλειά επειδή ο κάθε τυχάρπαστος απλώνει τα κουλά του; Tίποτα δεν μου κάνει εντύπωση πια, το μόνο που αναρωτιέμαι είναι αν συμβαίνουν σε όλες τις κοπέλες αυτά τα τραβηγμένα περιστατικά.
  Tρία τα τινά,η δεν συμβαίνουν, ή συμβαίνουν αραιά και που ή συμβαίνουν και σε εκείνες συνέχεια και το αποδέχονται για να έχουν τις ανάλογες απολαβές κι απλά το αρνούνται και το παίζουν ανήξερες, φαινόμενο που παρατηρείται κατά κόρον στη σόουμπιζνες : « δεν μου έχει συμβεί ποτέ, έχω ακούσει όμως ιστορίες ». Άσε μας κοπέλα μου, top model είσαι, δεν στην έπεσε κανείς ποτέ απρεπώς και την έπεσαν σε μένα; Eγώ πάντως ξέρω πως η ντροπή δεν είναι δική σας αλλά των υπερηλίκων και των δεσμευμένων παντρεμένων κάθε ηλικίας που επιδιώκουν κάτι παραπάνω από τις τυπικές σχέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν. Οπότε ΜΙΛΗΣΤΕ γιατί το κακό όσο πάει και επιδεινώνεται. Πλέον ξέρω πως σε όποια δουλειά και να πάω θα είναι κατά πάσα πιθανότητα  το ίδιο. Επαγγελματίες δεν υπάρχουν, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που χαίρομαι όσο τίποτε άλλο να συναντάω.  Άλλο business άλλο pleasure, μπορείς να πας με όποια θέλεις, πλήρωσε την , λάδωσε την δεν μου καίγεται καρφί αλλά γιατί με εμένα; H με την οποιαδήποτε κοπέλα που κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια να πετύχει με το σπαθί και την αξία της;
  Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και ο επιμένων ως γνωστόν νικάει. Τώρα με την κρίση οι εργοδότες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις καταστάσεις. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε το κατεστημένο… Kαι ναι ακόμα και μετά από όλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω πως υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι κάπου εκεί έξω που δίνουν ευκαιρίες δίχως να περιμένουν ανταλλάγματα.

Τake care
Maro Wilde


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις